Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintne danie, które przygotujesz w pół godziny, czyli polędwiczki wieprzowe z boczkiem. Do tego smakowite powidła morelowe, którymi smarujemy polędwiczki przed pieczeniem. Tak przygotowane mięso wieprzowe zachwyca bogactwem smaków, a ich pełnię osiąga dzięki dodatkowi Sosu pieczeniowego WINIARY, z którym podajemy danie. Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi to rarytas dla wszystkich smakoszy, a zwłaszcza - wielbicieli mięs! Jeśli szukasz alternatywy dla tego dania, wypróbuj przepis na medaliony wieprzowe.
Polędwiczkę natrzyj pieprzem i solą.
Mięso owiń w plastry boczku. Połóż na desce plastry boczku na zakładkę. Na to kładź polędwiczki, następnie posmaruj dżemem morelowym bądź powidłami śliwkowymi.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż polędwiczkę z każdej strony, aż boczek będzie apetycznie przyrumieniony (ok. 10-12 minut).
Przełóż mięso do naczynia do pieczenia wraz z wytopionym tłuszczykiem i piecz przez ok. 20-25 minut w temp. 170 stopni.
Podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym WINIARY, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.